TALABALARDA IQTISODIY TAFAKKUR VA MOLIYAVIY SAVODXONLIKNI RAQAMLI VOSITALAR YORDAMIDA RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK ASOSLARI - Xodjiyev Azamat Baxodirovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada talabalarda iqtisodiy tafakkur va moliyaviy savodxonlikni raqamli vositalar yordamida rivojlantirishning pedagogik asoslari tahlil qilingan. Raqamli iqtisodiyot sharoitida bo‘lajak mutaxassislarning iqtisodiy jarayonlarni anglash, moliyaviy qarorlarni asoslash, shaxsiy va kasbiy faoliyatda resurslardan oqilona foydalanish hamda iqtisodiy axborotlarni raqamli vositalar orqali tahlil qilish ko‘nikmalarini shakllantirish dolzarb ahamiyat kasb etadi. Maqolada iqtisodiy tafakkur, moliyaviy savodxonlik, raqamli kompetensiya va amaliy iqtisodiy faoliyat o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlik ochib berilgan. Shuningdek, elektron ta’lim platformalari, interaktiv topshiriqlar, elektron jadvallar, keys-stadi, loyiha metodi va raqamli baholash vositalaridan foydalanishning didaktik imkoniyatlari asoslangan.