BOSHQARUV MAQSADI VA FUNKSIYALARI - Xodjiyev Azamat baxodirovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya usbu maqola boshqarishning shakllanishi hamda ilmiy asoslari, shu jumladan, tashkiliy boshqaruv tuzilmalari, boshqaruv tushunchalari, korporativ maqsadlari, missiyasi,boshqaruv strategiyasi va tamoyillari, jamoani boshqarish va xodimlarni rag`batlantirish asoslari bilan tanishadi. Motivatsiya nazariyalari, ishchi- xodimlarning korxonadagi o`zlarini tutishlari, xatti-harakatlarini tartibga solish, korxonalarning strategik, innovatsion va boshqarish madaniyati, qolaversa, ularning boshqarish tizimlarini rivojlantirishning istiqbolli yo`nalishlarini ishlab chiqish va aniqlash usullarini, boshqaruv tizimi samaradorligini oshirish muammolarini hal qilish usullarini va qabul qilingan boshqaruv qarorlari samaradorligini aniqlash usullarini o`rganadi