ТЕРМИЧЕСКАЯ ОБРАБОТКА УГЛЕРОДИСТОЙ СТАЛИ - Бурхонова Севара Xикматилла қизи; Г.М.Камилова (TADQIQOTLAR, 2026)
Аннотация Ушбу мақолада углеродли пўлатларни термик ишлов бериш жараёнлари, уларнинг турлари ва материал хоссаларига таъсири ўрганилган. Термик ишловнинг асосий усуллари – тавлаш, нормаллаштириш, тоблаш ва бўшатиш жараёнларининг хусусиятлари таҳлил қилинган. Мазкур усуллар орқали пўлатнинг мустаҳкамлиги, қаттиқлиги, пластиклиги ва ейилишга чидамлилиги яхшиланиши кўрсатилган. Шунингдек, термик ишлов режимларини тўғри танлашнинг аҳамияти ёритилган.