STRESS VA UNI BOSHQARISH USULLARI: PSIXOLOGIK TAHLIL VA AMALIY TAVSIYALAR - Jumanazarova Shoira Jongirovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada zamonaviy psixologiyaning eng dolzarb muammolaridan biri bo‘lgan stress tushunchasi, uning turlari va inson organizmiga ta’siri yoritilgan. Maqolada maktab muhitida stressning kelib chiqish sabablari tahlil qilinib, uni samarali boshqarishning psixologik va amaliy usullari keltirilgan. Shuningdek, stressni jilovlashda qo‘llaniladigan nafas mashqlari, vaqtni boshqarish va kognitiv qayta ishlash texnikalari bo‘yicha tavsiyalar berilgan.