O‘ZBEKISTON HUDUDLARINING INVESTITSION JOZIBADORLIGINI BAHOLASH: FAOLLIK, SALOHIYAT VA RISKLAR TAHLILI - L.N.Jiyanov (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: mazkur maqola O‘zbekiston Respublikasi hududlarining investitsion jozibadorligini baholash masalasiga bag‘ishlangan. Unda investitsion faollik, hududiy salohiyat va risk omillari o‘zaro bog‘liq holda ilmiy tahlil qilingan. Tadqiqotda hududiy investitsion jozibadorlikni aniqlash uchun tabiiy resurslar, mehnat salohiyati, transport-logistika tizimi, sanoat rivoji, qishloq xo‘jaligi imkoniyatlari, biznes yuritish qulayligi hamda ekologik xavfsizlik kabi ko‘rsatkichlardan foydalanilgan. Natijada hududiy ustunlik va cheklovlarni aniqlash, investitsiya oqimlarini samarali yo‘naltirish hamda mintaqaviy rivojlanish strategiyalarini takomillashtirish bo‘yicha xulosalar ishlab chiqilgan.