O‘ZBEKISTON HUDUDLARIDA INVESTITSION FAOLLIK, SALOHIYAT VA RISKLARNI KOMPLEKS BAHOLASH METODIKASI - L.N.Jiyanov (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: ushbu ilmiy maqolada O‘zbekiston Respublikasi hududlarida investitsion faollik, investitsion salohiyat va investitsion risklarni kompleks baholashning nazariy-uslubiy asoslari yoritilgan. Tadqiqotda hududlarning investitsiya jozibadorligiga ta’sir etuvchi iqtisodiy, ijtimoiy, ekologik va institutsional omillar tizimli ravishda tahlil qilingan. Maqolada investitsiya faolligi koeffitsiyenti, investitsiya o‘sish sur’ati, investitsion salohiyatning integral ko‘rsatkichi va investitsion jozibadorlik indeksidan foydalanish imkoniyatlari ochib berilgan. Hududlar kesimidagi amaliy tahlil orqali kuchli va zaif tomonlar aniqlangan. Tadqiqot natijalari hududiy investitsion siyosatni takomillashtirish, resurslarni samarali taqsimlash va risklarni kamaytirish bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qiladi.