SUN’IY INTELLEKT VOSITALARI YORDAMIDA GAPIRISH KO‘NIKMASINI RIVOJLANTIRISH USULLARI - Tuychiyeva Farzona Yusufjon qizi; Yuldashev Og‘abek Komiljon o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada sun’iy intellekt vositalari yordamida chet tilini o‘rganishda gapirish, tinglab tushunish, o‘qish va yozish ko‘nikmalarini rivojlantirish usullari tahlil qilingan. Sun’iy intellekt asosidagi adaptiv o‘qitish tizimlari, interaktiv platformalar va avtomatlashtirilgan baholash vositalarining ta’lim jarayonidagi imkoniyatlari yoritilgan. Shuningdek, ushbu texnologiyalarning o‘quvchilarning kommunikativ kompetensiyasini rivojlantirish va ta’lim samaradorligini oshirishdagi ahamiyati asoslab berilgan.