LINGVOMAMLAKATSHUNOSLIK MATERIALLARINING CHET TILLARINI O‘QITISHDA MADANIYATLARARO KOMMUNIKATIV KOMPETENSIYANI RIVOJLANTIRISHDAGI AHAMIYATI - Mamajonova Gulnoza; Yuldashev Og‘abek Komiljon o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada lingvomamlakatshunoslikning nazariy asoslari, uning til va madaniyat o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlikni o‘rganishdagi o‘rni hamda chet tillarini o‘qitish jarayonidagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, lingvomamlakatshunoslik materiallari orqali o‘quvchilarda madaniyatlararo kommunikativ kompetensiyani shakllantirish, milliy-madaniy qadriyatlarni anglash va autentik muloqot ko‘nikmalarini rivojlantirish masalalari tahlil qilingan.