INGLIZ TILI O‘RGANUVCHILARDA SO‘ZLARNI O‘RGANISHDA DUCH KELADIGAN QIYINCHILIKLAR - Odiljonova Gulnoza; Yuldashev Og‘abek Komiljon o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada o‘quvchilarning, ayniqsa boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining ingliz tili lug‘atini o‘rganish jarayonida duch keladigan asosiy qiyinchiliklari tahlil qilingan. Yangi so‘zlarni yodda saqlash, ularning ma’nosini anglash, to‘g‘ri talaffuz qilish va faol nutqda qo‘llash bilan bog‘liq muammolar yoritilgan. Shuningdek, lug‘at o‘zlashtirishga ta’sir etuvchi psixologik, metodik va individual omillar hamda ushbu muammolarni bartaraf etishning samarali usullari ko‘rib chiqilgan.