TARBIYASI OG‘IR BOLALARDA DEVIANT XULQ-ATVORNING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI VA KORREKSION YONDASHUVLAR - Rahmonqulova Shahnoza Fayzulla qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada tarbiyasi og‘ir bolalarda deviant xulq-atvorning psixologik xususiyatlari, uning kelib chiqish omillari hamda korreksion yondashuvlarning ilmiy asoslari yoritilgan. Deviant xulq-atvorning shakllanishiga ta’sir etuvchi oilaviy, ijtimoiy, pedagogik va individual-psixologik omillar tahlil qilinib, maktab psixologi, pedagog va ota-onalar hamkorligiga asoslangan profilaktik hamda korreksion ishlarning mazmuni ochib berilgan.