TUPROQ DEGRADATSIYASINI BARTARAF ETISH VA UNUMDORLIGINI TIKLASHDA TRICHODERMA ZAMBURUG‘LARINING EKOLOGIK SALOHIYATI - Risbayev A.K; Raxmatova M.Q; Qo‘shiyev H.H (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur tezisda tuproq degradatsiyasining zamonaviy qishloq xo‘jaligidagi salbiy oqibatlari va uni bartaraf etishda biologik usullarning ahamiyati tahlil qilinadi. Trichoderma jinsiga mansub zamburug‘larning tuproq unumdorligini tiklash, fitopatogenlarga qarshi antagonistik faollik ko‘rsatish va o‘simliklarning stressga chidamliligini oshirishdagi ekologik roli yoritib berilgan. Mavzu ekologik toza qishloq xo‘jaligini rivojlantirish nuqtai nazaridan o‘ta dolzarb hisoblanadi.