QANDLI DIABETNING INSON SALOMATLIGIGA TA’SIRI VA UNING 7 TA ASOSIY BELGISI - Ubaydullayeva Malika (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada qandli diabet kasalligining inson salomatligiga ta’siri, kasallikning kelib chiqish sabablari va oldini olish choralari yoritilgan. Qandli diabet dunyoda keng tarqalgan surunkali kasalliklardan biri boʻlib, organizmdagi moddalar almashinuviga sezilarli darajada salbiy ta’sir ko’rsatadi.