KERATOKONYUKTIVITNING ASORATLARI VA ULARNI ANIQLASH - Zoirov Shexroz Nizomovich; O'rozqulov Nurbek Akramovich; Xamidullayev F.F (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada keratokonyuktivitning patofiziologik mexanizmlari, rivojlanishi mumkin bo‘lgan og‘ir asoratlari va ularni zamonaviy diagnostika usullari yordamida aniqlash tahlil qilinadi. Tadqiqot maqsadi – ko‘zning shox parda va konyunktiva qoplamasidagi yallig‘lanish jarayonlarining asoratlarga o‘tishini oldini olish uchun erta tashxis qo‘yish ahamiyatini yoritishdir.