KATARAKTA OPERATSIYASI ASORATLARINI OLDINI OLISH TAMOYILLARI - Ziyatov Asadbek Botir o'g'li; Rashidov Isroil Islom o'g'li; Xamidullayev F.F (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada katarakta jarrohligida (fakoemulsifikatsiya) yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan intraoperatsion va postoperatsion asoratlarni oldini olish tamoyillari tahlil qilingan. Maqolada operatsiyaga qadar tekshiruv, zamonaviy texnologiyalardan foydalanish, jarrohlik texnikasini optimallashtirish va bemorni operatsiyadan keyingi davrda boshqarishning ahamiyati yoritilgan. Tadqiqot maqsadi – asoratlar xavfini minimallashtiruvchi kompleks yondashuvni shakllantirishdir.