KO‘Z TO‘R PARDASI MAKULA DISTROFIYASI - Abduxamidova Muxlisaxon Zayniddinovna; Sattorov Bobur Urol O`g`li; Xamidullayev F.F (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ko‘z to‘r pardasi makula distrofiyasi (YBMD)ning zamonaviy muammolari tahlil qilinadi. Tadqiqotning maqsadi kasallikning rivojlanish mexanizmlarini, diagnostika usullarini va bugungi kundagi samarali davolash protokollarini o‘rganishdan iborat. Maqolada kasallikning quruq va nam shakllari o‘rtasidagi farqlar, shuningdek, anti-VEGF terapiyasining ahamiyati yoritilgan.