VITREKTOMIYADAN KEYINGI NEOVASKULYAR GLAUKOMA - Ochilova Shirin Rahmiddinovna; Muxtorov Shohboz Xamid o'g'li; Saidov T.T (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada vitrektomiya operatsiyasidan keyingi davrda rivojlanadigan neovaskulyar glaukoma (NVG) muammosi ko‘rib chiqiladi. NVG ko‘z ichi bosimining nazoratsiz oshishi bilan kechadigan va ko‘rish qobiliyatini keskin pasaytiradigan jiddiy asoratdir. Maqolada ushbu patologiyaning rivojlanish mexanizmlari, xavf omillari, klinik ko‘rinishlari hamda zamonaviy jarrohlik va konservativ davolash usullari tahlil qilingan.