DIABETIK RETINOPATIYA ZAMONAVIY DAVOLASH USULLARI - Bazarova Vazira Ravshanovna; Asadullayeva Zebiniso Akmal qizi; Saidov T.T (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada qandli diabetning eng og‘ir asoratlaridan biri bo‘lgan diabetik retinopatiya (DR)ni davolashning zamonaviy usullari tahlil qilinadi. An’anaviy lazer koagulyatsiyasidan tashqari, intravitreal anti-VEGF terapiyasi, steroid implantlari va jarrohlik usullarining klinik samaradorligi ko‘rib chiqiladi. Maqolaning maqsadi — zamonaviy texnologiyalarning bemor ko‘rish qobiliyatini saqlab qolishdagi rolini yoritishdan iborat.