CHALA TUG’ILGAN CHAQALOQLAR RETINOPATIYA KASALLIGI VA DAVOLASHI - Obloqulov Jonibek Anvar o'g'li; Toshboyev Jamshid Abdullo o'g'li; Mo'sinov Qayumjon Suyunboy o'g'li; Xamidullayev F.F (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy davolash usullari tahlil qilingan. ROP — ko’z to’r pardasining tomirlanish jarayonining buzilishi bilan kechadigan og’ir kasallik bo’lib, o’z vaqtida aniqlanmasa, ko’rlikka olib kelishi mumkin. Maqolada skrining dasturlari va invaziv hamda konservativ davolash metodlarining samaradorligi ko’rib chiqilgan.