YOSHLAR HUQUQLARINING KONSTITUTSIYAVIY KAFOLATLARI - Genjaboyeva Muborak (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur ilmiy maqolada yoshlar huquqlarining konstitutsiyaviy- huquqiy asoslari, ularni ta’minlash mexanizmlari hamda O‘zbekiston Respublikasida yoshlarga oid davlat siyosatining mazmun-mohiyati tahlil qilinadi. Yoshlar jamiyatning eng faol va istiqbolli qatlamlaridan biri bo‘lib, ularning huquq va erkinliklarini ishonchli himoya qilish davlatning ustuvor vazifalaridan hisoblanadi. Shu bois yangi tahrirdagi O‘zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasida yoshlarning huquqlari, manfaatlari va ijtimoiy himoyasiga oid qator muhim normalar mustahkamlangan.