STRESS HAMDA DEPRESSIV HOLATLARINING O‘QUVCHILAR PSIXIK RIVOJLANISHIGA TA’SIRI VA UNI BARTARAF ETISH YO‘LLARI - Olimova Shahnozaxon Husniddinxon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o‘quvchilarda uchraydigan stress holatlarining psixik rivojlanishga ta’siri, stressni yuzaga keltiruvchi omillar hamda uni bartaraf etishning psixologik usullari tahlil qilingan. Shuningdek, o‘quvchilarning ruhiy salomatligini mustahkamlash, emotsional barqarorligini rivojlantirish va stress profilaktikasini tashkil etishning ilmiy-amaliy jihatlari yoritilgan.