ZAMONAVIY TA’LIMDA INTERAKTIV METODLARDAN FOYDALANISHNING PEDAGOGIK AHAMIYATI - Ergasheva Mushtariy (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada zamonaviy ta’lim tizimida interaktiv metodlardan foydalanishning pedagogik ahamiyati, ularning o‘quv jarayonidagi o‘rni hamda ta’lim sifatini oshirishdagi imkoniyatlari tahlil qilingan. Interaktiv metodlar o‘quvchilarni ta’lim jarayonining faol ishtirokchisiga aylantirib, ularning mustaqil fikrlash, muloqot qilish, muammolarni hal etish va ijodiy yondashuv ko‘nikmalarini rivojlantirishga xizmat qiladi. Shuningdek, maqolada interaktiv ta’lim texnologiyalarining nazariy asoslari, ularni amaliyotga joriy etishning pedagogik shart- sharoitlari hamda zamonaviy ta’lim muassasalarida qo‘llashning samarali usullari yoritilgan. Tadqiqot natijalari interaktiv metodlardan foydalanish ta’lim samaradorligini oshirish, o‘quvchilarning bilim olishga bo‘lgan qiziqishini kuchaytirish va kompetensiyaviy yondashuvni rivojlantirishda muhim omil ekanligini ko‘rsatadi.