ICHAN-QAL’A ME’MORIY ANSAMBLIDA OLLAQULIXON MADRASASINING TUTGAN O‘RNI - Ovezova Faroxat Razzoqovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada XIX asr Xiva xonligi davrida bunyod etilgan Ollaqulixon madrasasining qurilish tarixi, me’moriy xususiyatlari va ilmiy-ma’rifiy faoliyati yoritilgan. Unda madrasaning Ichan-Qal’a me’moriy ansamblidagi o‘rni, tuzilishi hamda tarixiy ahamiyati tahlil qilinadi. Ollaqulixon madrasasi Xiva xonligi davri me’morchiligi va madaniy merosining nodir namunasi sifatida baholanadi.