MUHAMMAD RIZO OGAHIYNING “RIYOZ UD-DAVLA” ASARIDA OLLOQULIXON DAVRI TARIXINING YORITILISHI - Abdullayeva Ullibibi Qurbonnazarovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada XIX asr Xorazm adabiy va tarixiy muhitining yirik namoyandasi Muhammad Rizo Erniyozbek o‘g‘li Ogahiyning “Riyoz ud-davla” asari tarixiy manba sifatida tahlil qilinadi. Asarda Olloqulixon hukmronligi davridagi siyosiy, ijtimoiy-iqtisodiy, madaniy va diplomatik jarayonlarning yoritilishi, muallifning tarixnavislik uslubi hamda davlat boshqaruvi haqidagi qarashlari ilmiy jihatdan yoritilgan.