O‘Z-O‘ZINI HURMAT QILISH DARAJASINING O‘QUV FAOLIYATI NATIJALARIGA TA’SIRI - Sultanova Madina Rustam qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqola talabalarning o‘z-o‘zini hurmat qilish darajasi va ularning o‘quv faoliyati natijalari o‘rtasidagi bog‘liqlikni tahlil qiladi. Tadqiqotning maqsadi shaxsiy hurmatning akademik muvaffaqiyatga ta’sirini aniqlashdan iborat. O‘tkazilgan so‘rovnomalar va psixologik testlar shuni ko‘rsatdiki, o‘ziga yuqori baho beradigan talabalar o‘qishda yaxshiroq natijalarga erishadilar. Maqolada o‘z-o‘zini hurmatni oshirish orqali o‘quv samaradorligini yaxshilash bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan. Natijalar ta’lim jarayonida talabalarning psixologik holatiga e’tibor qaratish muhimligini ta’kidlaydi.