O‘Z-O‘ZINI HURMAT QILISH DARAJASINING PSIXOLOGIYA TA’LIM YO‘NALISHI TALABALARI O‘QUV FAOLIYATI NATIJALARIGA TA’SIRI - Sultanova Madina Rustam qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqola psixologiya ta’lim yo‘nalishi talabalarining o‘z-o‘zini hurmat qilish darajasi va ularning o‘quv faoliyati natijalari o‘rtasidagi murakkab bog‘liqlikni o‘rganadi. O‘z-o‘zini hurmat qilish shaxs hayotining turli jabhalariga ta’sir etuvchi muhim psixologik konstrukt sifatida e’tirof etilgan holda, tadqiqot uning o‘quv natijalariga aniq ta’sirini aniqlashni maqsad qilgan. Psixologiya talabalari guruhini qamrab olgan empirik tadqiqot orqali o‘z-o‘zini hurmat qilish darajasi va akademik yutuqlar bo‘yicha ma’lumotlar to‘planib, statistik usullar yordamida tahlil qilindi. Natijalar sezilarli korrelyatsiyani ko‘rsatadi, bu o‘z-o‘zini hurmat qilishning yuqori darajasi odatda yaxshilangan akademik natijalar bilan bog‘liqligini bildiradi. Ushbu tadqiqot talabalarning ta’limdagi muvaffaqiyati va umumiy farovonligini oshirish uchun ularda ijobiy o‘z-o‘zini anglashni shakllantirishning muhimligini ta’kidlaydi.