TARBIYASI OG‘IR O‘QUVCHILAR SHAXSINING SHAKLLANISHIGA TA’SIR ETUVCHI PSIXOLOGIK OMILLAR VA MAKTAB PSIXOLOGINING FAOLIYATI - Turdiyev Shaxzod Davlat o'g'li (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada tarbiyasi og‘ir o‘quvchilar shaxsining shakllanishiga ta’sir etuvchi psixologik omillar, ularning xulq-atvori va ijtimoiy moslashuviga ta’sir qiluvchi sabablar hamda maktab psixologining profilaktik, diagnostik va korreksion faoliyati tahlil qilingan. Shuningdek, oila, maktab va mahalla hamkorligining tarbiyasi og‘ir o‘quvchilar bilan ishlashdagi ahamiyati yoritilgan.