INTERER KOMPOZITSIYASINI BOSQICHLI ISHLASH, ESKIZ TAYYORLASH - Xasanova Marjona Amirovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annatatsiya. Manzara janri — tasviriy san’at janrlarining muhim janri bo‘lib, manzara rangtasviri ham rangtasvir dasturining kerakli bo’limi bo’lib, rassom- pedagoglarni tayyorlash jarayonida muhimdir. Manzara tasviriy san’atning eng hissiyotli janrlaridan biri hisoblanadi. Go’zal manzara asarlar o’zining nafosatli ta’siri bilan insonni ma’naviy boyitishga erishadi. Inson tomonidan atrof dunyoni maʼnaviy (qisman amaliy) oʻzlashtirishning turli tomon va darajalarini aks ettirgan manzara oʻzida katta maʼno tashiydining bir necha turlari mavjud: Shahar (Arxitektura), Kishloq(tog‘), sanoat (zavod, fabrika, inshoat ko‘rilish), tarixiy, romantik, lirik, panorama (ko‘rinishida) manzaralari asarlari va rassomlarng ushbu mavzudagi turli asarlari talqini yoritilgan