O‘ZBEKISTON OZIQ-OVQAT SANOATIDA INVESTITSION FAOLLIK VA TADBIRKORLIKNI RIVOJLANTIRISH MEXANIZMLARI - Turayeva Jasmina Sanjar qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada O‘zbekiston oziq-ovqat sanoatida investitsion faollik va tadbirkorlikni rivojlantirishning iqtisodiy mazmuni, tarmoqning hozirgi holati, investitsiyalarni jalb etish omillari hamda tadbirkorlik subyektlari faoliyatini rag‘batlantirish mexanizmlari tahlil qilingan. Oziq-ovqat sanoatida ishlab chiqarish samaradorligini oshirish, raqobatbardosh mahsulotlar ulushini kengaytirish, eksport salohiyatini kuchaytirish, zamonaviy moliyaviy-iqtisodiy vositalarni takomillashtirish bo‘yicha ilmiy-amaliy takliflar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, oziq-ovqat sanoatida investitsion faollikni oshirish uchun davlat tomonidan moliyaviy qo‘llab-quvvatlash, soliq rag‘batlari, imtiyozli kreditlash, klaster va kooperatsiya aloqalarini rivojlantirish, raqamli boshqaruv hamda innovatsion texnologiyalarni keng joriy etish muhim ahamiyatga ega.