NUTQNING MANTIQIYLIGI – SAMARALI MULOQOTNING MUHIM OMILI - Kamalxodjayeva Muhtasarxon (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada nutqning asosiy kommunikativ sifatlaridan biri bo‘lgan mantiqiylikning nazariy asoslari tahlil qilinadi. Nutqning mantiqiyligi fikrning izchil, asosli va tizimli ifodalanishi bilan belgilanishi, uning og‘zaki hamda yozma nutqdagi ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, mantiqiy nutqni shakllantirishning asosiy tamoyillari, pedagogik jarayondagi o‘rni va nutq madaniyatini rivojlantirishdagi ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan asoslanadi. Tadqiqot natijalari ta’lim jarayonida o‘quvchilarning kommunikativ kompetensiyasini rivojlantirishda nutqning mantiqiyligini shakllantirish muhim omillardan biri ekanligini ko‘rsatadi.