ABDULLA QAHHOR HIKOYALARIDA INSON XARAKTERI VA JAMIYAT MUNOSABATI: IJTIMOIY-IQTISODIY NUQTAI NAZARDAN TAHLIL - Sobitova Soliha Soibjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Abdulla Qahhorning "Mayiz yemagan xotin", "O‘jar", "To‘yda aza" va "Nurli cho‘qqilar" hikoyalari misolida inson xarakteri va jamiyat o‘rtasidagi munosabat masalasi tahlil qilinadi. Har bir hikoyada qahramonlarning xarakter xususiyatlari — ishonchsizlik, mag‘rurlik, mustaqil fikrlash yoki sabr-toqat — ularning jamiyatdagi o‘rni va taqdirini qanday belgilashi ko‘rsatib beriladi. Shu bilan birga, ayrim hikoyalarda ko‘tarilgan masalalar ijtimoiy-iqtisodiy nuqtai nazardan ham izohlanadi.