O‘QUVCHILARNING O‘QUV FAOLIYATIDAGI QIYINCHILIKLARNI BARTARAF ETISHNING PSIXOLOGIK MEXANIZMLARI - Bobonazarova Muqaddam Maxmudjanovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o‘quvchilarning o‘quv faoliyatida uchraydigan qiyinchiliklar, ularning psixologik sabablari hamda bunday muammolarni bartaraf etishning samarali mexanizmlari tahlil qilingan. O‘quv motivatsiyasi, diqqat, xotira, tafakkur, emotsional holat va ijtimoiy muhitning o‘quv faoliyatiga ta’siri yoritilib, maktab psixologi, pedagog va ota-onalar hamkorligining ahamiyati ochib berilgan.