OILADA MILLIY QADRIYATLARGA ASOSLANGAN TARBIYA JARAYONINING AMALIYOTDAGI HOLATI - Abdinazarova Bibiaysha Erkin qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada oilada milliy qadriyatlarga asoslangan tarbiya jarayonining bugungi kundagi holati, uning yoshlar ma’naviy kamolotiga ta’siri hamda ushbu yo‘nalishda mavjud muammolar tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida ilmiy- pedagogik adabiyotlar tahlili, kuzatish, suhbat va so‘rovnoma metodlaridan foydalanildi. Natijalar oilada milliy qadriyatlarning yoshlar tarbiyasida muhim omil bo‘lib qolayotganini ko‘rsatdi. Shu bilan birga, globallashuv, internet tarmoqlari va oilaviy muloqotning qisqarishi kabi omillar milliy qadriyatlar asosidagi tarbiya samaradorligiga salbiy ta’sir ko‘rsatayotgani aniqlandi. Tadqiqot yakunida oilada milliy qadriyatlarga asoslangan tarbiyani takomillashtirish yuzasidan amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.