O‘QUVCHI-YOSHLARDA OILAVIY HAYOTGA TAYYORGARLIK KOMPETENSIYALARINI RIVOJLANTIRISHNING PSIXOLOGIK OMILLARI - Xojifayzullayeva Madinaxon Xamidullo qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o‘quvchi-yoshlarni oilaviy hayotga tayyorlashning psixologik omillari, oilaviy kompetensiyalarni rivojlantirishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilingan. Yoshlarning oilaviy qadriyatlarni anglash, mas’uliyat hissini shakllantirish, muloqot madaniyati, nizolarni konstruktiv hal etish va emotsional yetuklikni rivojlantirish masalalari yoritilgan. Shuningdek, maktab, oila va psixologik xizmatning hamkorligi asosida oilaviy hayotga tayyorlashning samarali yo‘llari ko‘rsatib berilgan.