O‘SMIRLARDA EMOTSIONAL INTELLEKTNI RIVOJLANTIRISHDA MAKTAB PSIXOLOGINING O‘RNI - Burhonova Fotima Xudoyberdiyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada o‘smirlik davrida emotsional intellektni rivojlantirishning psixologik ahamiyati hamda ushbu jarayonda maktab psixologining o‘rni ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Zamonaviy ta’lim tizimida o‘quvchilarning nafaqat akademik bilimlarini, balki ularning hissiy barqarorligi, muloqot madaniyati va ijtimoiy moslashuv ko‘nikmalarini rivojlantirish ham muhim vazifalardan biri hisoblanadi. Emotsional intellekt shaxsning o‘z hissiyotlarini anglash, boshqarish va boshqalarning emotsional holatini tushunish qobiliyatlarini o‘z ichiga oladi. Tadqiqot davomida emotsional intellektning tarkibiy qismlari, uning o‘smir shaxsi rivojlanishidagi o‘rni hamda maktab psixologining diagnostik, profilaktik va korreksion faoliyati yoritilgan. Maqolada o‘quvchilarda emotsional intellektni rivojlantirishga qaratilgan amaliy tavsiyalar ham keltirilgan.