RAQAMLI PEDAGOGIKA (PEDAGOGIKA YO`NALISHI MISOLIDA) - Matchanova Dinora Yusupboyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada raqamli pedagogikaning nazariy-metodologik asoslari, pedagogika yo‘nalishidagi ahamiyati, zamonaviy ta’lim tizimida tutgan o‘rni hamda raqamli texnologiyalar yordamida ta’lim sifatini oshirish imkoniyatlari tahlil qilingan. Shuningdek, raqamli pedagogikaning ta’lim jarayoniga ta’siri, bo‘lajak pedagoglarning kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirishdagi roli va raqamli ta’lim muhitining afzalliklari ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari raqamli pedagogikaning innovatsion ta’lim texnologiyalarini joriy etish orqali o‘quv jarayonining samaradorligini oshirishga xizmat qilishini ko‘rsatadi.