O‘QUVCHILARDA INTIZOM VA MASʼULIYATNI SHAKLLANTIRISHNING ZAMONAVIY USULLARI - Sherova Munojat Bozorboyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada umumiy o‘rta taʼlim maktabi o‘quvchilarida intizom va masʼuliyatni shakllantirishning dolzarbligi hamda buning zamonaviy pedagogik va psixologik usullari tahlil qilingan. Maqolada intizom va masʼuliyatni rivojlantirishda interfaol taʼlim texnologiyalari, o‘z-o‘zini boshqarish ko‘nikmalarini shakllantirish, ijobiy motivatsiya va ota-onalar bilan hamkorlikning ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, zamonaviy maktab muhitida ushbu fazilatlarni samarali shakllantirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar keltirilgan.