O‘QUVCHILARNING MAKTAB MUHITIDA MOSLASHUV JARAYONI VA UNGA TA’SIR ETUVCHI OMILLAR - Jumayev Fazliddin Roʻzimurodovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktab muhitida o‘quvchilarning moslashuv jarayoni va unga ta’sir etuvchi psixologik, pedagogik hamda ijtimoiy omillar tahlil qilingan. O‘quvchilarning yangi ta’lim muhitiga moslashishi, o‘qituvchilar va tengdoshlari bilan munosabatlari, o‘quv faoliyatiga kirishishi hamda emotsional holati ushbu jarayonning muhim tarkibiy qismlari sifatida yoritilgan. Oilaviy muhit, maktab jamoasi, o‘qituvchining pedagogik yondashuvi va shaxsiy xususiyatlarning moslashuv jarayoniga ta’siri ko‘rib chiqilgan.