O‘SMIRLAR O‘RTASIDA DEVIANT XULQ-ATVOR PROFILAKTIKASINING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK MEXANIZMLARI - Annamuratova Go‘zal Qalandarovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada bugungi kunda jamiyatimizning eng dolzarb muammolaridan biri bo‘lgan o‘smirlar o‘rtasida deviant xulq-atvorning kelib chiqish sabablari, uning psixologik tabiatini o‘rganish va profilaktika qilish masalalari yoritilgan. Maqolada Hazorasp tumani 50-sonli umumiy o‘rta ta’lim maktabida o‘tkazilgan amaliy tadqiqotlar natijalari, o‘quvchilar xulq-atvoridagi og‘ishlarni erta aniqlash metodikalari va ularni korreksiya qilish bo‘yicha maktab psixologining ish tizimi tahlil qilingan. Shuningdek, oila va maktab hamkorligining deviant xulq profilaktikasidagi o‘rni ilmiy asoslab berilgan.