UMUMTA’LIM MAKTABLARIDA O‘QUVCHI SHAXSIYATINI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK JIHATLARI (NARPAY TUMANI 39-MAKTAB TAJRIBASI MISOLIDA) - Xujaqulova Baxtigul Ergashevna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarida o‘quvchi shaxsiyatining shakllanishi, uning o‘ziga xos xususiyatlari va bunga ta’sir etuvchi omillar tadqiq etilgan. Narpay tumani 39-maktab o‘quvchilari o‘rtasida o‘tkazilgan psixologik kuzatuvlar va testlar asosida o‘quvchilarning shaxsiy xislatlari, temperament tiplari va ijtimoiy moslashuv darajalari tahlil qilingan. Maqolada o‘quvchi shaxsini rivojlantirishda individual yondashuvning ahamiyati ilmiy asoslab berilgan.