MAKTAB PSIXOLOGI FAOLIYATIDA PSIXOLOGIK DIAGNOSTIKANING O‘RNI VA AHAMIYATI - G‘aniyeva Latofat Azimovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada maktab psixologi faoliyatida psixologik diagnostikaning tutgan o‘rni va ahamiyati ilmiy-nazariy hamda amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Psixologik diagnostika o‘quvchilarning individual-psixologik xususiyatlarini, qiziqishlari, qobiliyatlari, emotsional holati va shaxsiy rivojlanish darajasini aniqlashning muhim vositasi sifatida yoritiladi. Shuningdek, diagnostik tadqiqotlar orqali o‘quvchilarda uchrashi mumkin bo‘lgan psixologik muammolarni barvaqt aniqlash, ularga mos psixologik yordam ko‘rsatish va ta’lim-tarbiya jarayonini samarali tashkil etish imkoniyatlari ochib beriladi. Maqolada maktab psixologi tomonidan qo‘llaniladigan diagnostik metodlar, ularning afzalliklari hamda o‘quvchilar, pedagoglar va ota-onalar bilan hamkorlikdagi ahamiyati keng yoritilgan. Psixologik diagnostikaning o‘quvchi shaxsini har tomonlama rivojlantirish, kasbiy yo‘naltirish va psixologik salomatlikni mustahkamlashdagi o‘rni alohida ta’kidlangan.