USMON AZIMNING «G‘OZ» HIKOYASIDA EPIK MOTIVNING DRAMATIK VA FALSAFIY TALQINI («ALPOMISH» DOSTONI BILAN QIYOSIY TAHLIL) - Ergasheva Shaxnoza Shuxratovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Maqolada Usmon Azimning «G‘oz» hikoyasi va o‘zbek xalq eposi «Alpomish» dostoni o‘rtasidagi badiiy munosabat qiyosiy tahlil qilinadi. Qahramonlik konsepsiyasining transformatsiyasi, ona obrazining yangi talqini, or-nomus kategoriyasining fojeali ko‘rinishi va g‘oz timsolining semantik boyishi ko‘rib chiqiladi. Epik motivning zamonaviy nasrda qanday yangi badiiy-falsafiy mazmun kasb etishi asoslanadi.