ADOLAT NIQOBIDAGI JALLODLAR: MUQIMIYNING «TANOBCHILAR» SATIRASIDA SOLIQ MA’MURCHILIGI VA KORRUPSIYA INDIKATORLARI - Aktamova Hulkar Umar qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada chor Rossiyasi mustamlakachiligi davrida Turkiston o‘lkasida amal qilgan tanob solig‘i va uni yig‘ish tizimining iqtisodiy- huquqiy asoratlari buyuk demokrat shoir Muqimiyning «Tanobchilar» satirasi misolida tadqiq etiladi. Asarda tasvirlangan soliq yig‘ish jarayoni zamonaviy iqtisodiy prinsiplar va amaldagi soliq qonunchiligi normalari (Soliq kodeksi hamda Korrupsiyaga qarshi kurashish to‘g‘risidagi qonun) bilan integratsiya qilingan holda tahlil qilinib, mikroiqtisodiy sub’ektlarga yetkazilgan zarar tahlil qilingan.