ELEKTRON TO’LOVLARDA ISTE’MOLCHILARNING HUQUQLARINI HIMOYA QILISH MEXANIZMLARI - Ozodboyeva Munavvara Ravshanbek qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada elektron to’lovxizmatlari sohasida iste’molchilarnning huquqiy himoya mexanizmini huquqiy tartibga solish bilan bog’liq bir qator muammolar tadqiq etilgan. Muallif elektron to’lovlarni amalga oshirishda yuzaga keladigan iste’molchilarga qiyinchilik yuzaga keltirayotgan kiber va zamonaviy tahdidlarni tahlil qiladi. Jumladan, mazkur sohadagi qonunchilik va iste’molchilar huquqlarini himoya qilish mexanizmlarining kmchiliklarini ko’rib chiqadi. Maqolada elektro’n to’lovlar sohasida abonentlarning shaxsiy ma’lumotlarining himoyalanishida bir qator kamchiliklarni ko’rib chiqadi. Tahlillarga asoslangan holda muallif ushbu muhim sohada electron to’lovlar sohasida iste’molchilar huquqlarini himoya qilishni takomillashtirish yuzasidan tavsiyalar beradi.