MTTDA INGLIZ TILINI O‘QITISHDA INNOVATSION PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH - Muminov Yoqubek Ulug‘bek o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlarida (MTT) ingliz tilini o‘qitishda innovatsion pedagogik texnologiyalardan foydalanishning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Tadqiqotda maktabgacha yoshdagi bolalarga xorijiy til o‘rgatish jarayonida zamonaviy pedagogik yondashuvlar, interfaol metodlar, o‘yin texnologiyalari, multimedia vositalari va axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, innovatsion texnologiyalarning bolalarning kommunikativ kompetensiyasi, lug‘at boyligi, ijodiy fikrlashi va ingliz tilini o‘rganishga bo‘lgan qiziqishini rivojlantirishdagi o‘rni ochib berilgan. Maqolada MTT pedagoglarining zamonaviy metodlardan samarali foydalanishi, ta’lim jarayonini bolaning yosh va psixologik xususiyatlariga mos tashkil etishi zarurligi asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, innovatsion pedagogik texnologiyalardan foydalanish maktabgacha yoshdagi bolalarda ingliz tilini samarali o‘zlashtirish, muloqot ko‘nikmalarini shakllantirish va kelgusidagi ta’lim jarayonlariga tayyorlashda muhim ahamiyat kasb etadi.