TRIGONOMETRIK TENGLAMASIZLIKLARNI YECHISHDA GRAFIK USULINING AFZALLIKLARI VA QULAYLIKLARI - G‘afforova Xosiyat Umar qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada trigonometrik tengsizliklarni yechishda grafik usulining afzalliklari va amaliy qulayliklari tahlil qilinadi. Trigonometrik funksiyalarning grafiklari yordamida tengsizliklarning yechimlarini aniqlash usullari ko‘rib chiqiladi. Grafik usul orqali yechimlarni ko‘rgazmali tarzda ifodalash, funksiyalar orasidagi bog‘lanishni tushunish hamda murakkab trigonometrik tengsizliklarni sodda va tushunarli tarzda yechish imkoniyatlari yoritiladi. Shuningdek, ushbu usulning ta’lim jarayonidagi ahamiyati va matematik tafakkurni rivojlantirishdagi o‘rni tahlil etiladi.