MAKTABGACHA TAʼLIMDA STEM TEXNOLOGIYALARINI JORIY ETISH: BOLALARNING TANQIDIY FIKRLASH VA MUAMMOLARNI YECHISH KOʼNIKMALARINI RIVOJLANTIRISH - Mahmutaliyeva Nasibaxon Alisherjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.Ushbu maqolada maktabgacha taʼlim muassasalarida STEAM (fan, texnologiya, muhandislik va matematika) yoʼnalishlarini joriy etishning nazariy va amaliy asoslari koʼrib chiqiladi. Tadqiqot bolalarning tanqidiy fikrlash va muammolarni yechish koʼnikmalarini STEAM faoliyatlari orqali rivojlantirishning samarali yoʼllarini tahlil qiladi. Maqolada STEAM taʼlimining maktabgacha yoshdagi bolalar uchun moslashtirilgan usullari, oʼyin asosidagi yondashuv va interfaol oʼqitish metodlari muhokama qilinadi. Tadqiqot natijalari shuni koʼrsatadiki, STEAM faoliyatlari bilan muntazam shugʼllangan bolalar muammolarni mustaqil yechishda, ijodiy fikrlashda va guruhda hamkorlik qilishda yuqori koʼrsatkichlarni namoyon etadi.