ADABIYOT DARSLARIDA TANQIDIY FIKRLASH KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISH - Xo‘jamurodova Mohira (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada adabiyot darslarida o‘quvchilarning tanqidiy fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirishning pedagogik ahamiyati, samarali usul va metodlari yoritilgan. Adabiy asarlarni tahlil qilish, qahramonlar xarakterini baholash, muammoli vaziyatlar ustida fikr yuritish hamda mustaqil xulosalar chiqarishga yo‘naltirilgan interaktiv metodlardan foydalanish masalalari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, tanqidiy fikrlashni rivojlantirish orqali o‘quvchilarning ijodiy tafakkuri, nutq madaniyati va tahliliy qobiliyatlarini shakllantirish imkoniyatlari tahlil etilgan.