MTTLARDA BOLALAR NUTQINI RIVOJLANTIRISHNING SAMARALI USULLARI - Usmonova Muborak Norqo‘ziyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlarida bolalar nutqini rivojlantirishning pedagogik ahamiyati, nutq o‘stirishning zamonaviy usullari hamda tarbiyachining bu jarayondagi o‘rni yoritilgan. Tadqiqot davomida bolalar nutqini rivojlantirishda badiiy adabiyotlardan foydalanish, didaktik o‘yinlar tashkil etish, suhbat va muloqot metodlarining samaradorligi tahlil qilindi. Natijalar bolalarning lug‘at boyligini kengaytirish, ravon va mantiqiy fikrlash ko‘nikmalarini shakllantirishda ushbu usullarning muhim ahamiyatga ega ekanligini ko‘rsatdi.