THE IMPACT OF SMARTPHONES ON TEENAGERS - Asliddinov Shahobiddin Qahramon o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA: Mazkur maqolada smartfonlarning o‘smirlar hayotiga ta’siri har tomonlama tahlil qilingan. Tadqiqotda smartfonlarning ta’lim, muloqot, ijtimoiy munosabatlar va shaxsiy rivojlanishdagi ijobiy jihatlari bilan bir qatorda, ularning haddan tashqari qo‘llanilishidan kelib chiqadigan salbiy oqibatlar ham yoritilgan. Shuningdek, smartfonlardan foydalanishning o‘smirlarning akademik natijalari, ruhiy salomatligi, ijtimoiy faolligi va kundalik hayotiga ta’siri ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Maqolada mas’uliyatli va muvozanatli smartfon foydalanishning ahamiyati asoslab berilgan.