MTT BOLALARIDA MATEMATIK TASAVVURLARNI SHAKLLANTIRISHNING AHAMIYATI - Xamidova Guljahon Olimovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlarida bolalarda matematik tasavvurlarni shakllantirishning ahamiyati, mazmuni va pedagogik asoslari yoritilgan. Bolalarning son-sanoq, miqdor, shakl, fazoviy va vaqtga oid tasavvurlarini rivojlantirishning samarali usullari tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari matematik tasavvurlarni shakllantirish bolalarning mantiqiy fikrlashi, tafakkuri va bilish faoliyatini rivojlantirishda muhim omil ekanligini ko‘rsatadi.